Sa Dragonera Natural Park

Foto: Miguel Pozo

More information

Visit the park

More information

PRO.GRE.S.S.

Projecte europeu PRO.GRE.S.S. – Programa CERV

More information

The island of sa Dragonera is a still wild Mallorca, a maritime landscape that evokes times of colonisation and piracy, and a geological fossil that, as an extension of the Serra de Tramuntana, houses one of the most important environmental points of the Balearic Islands.

The majestic shape that is drawn on the western horizon, “resembling that of a sleeping dragon”, is inescapably its identifying element. Paradoxically, it has been documented that the origin of the name “sa Dragonera” is not due to the simile with the reptile, but that it comes from the Latin “traconaria”, as the caves were used for the supply of fresh water in the ancient navigation routes.

An identity enriched by a biogeographic individuality, its endemisms: the Lilford's wall lizard (Podarcis lilfordi), a subspecies of the Limonium dragonericum, and the Balearic shearwater (Puffinus mauretanicus) that, at risk of becoming extinct, find their favourite coast here for nesting.

El Consell de Mallorca destinarà 36 milions de pressupost a Medi Ambient, Medi Rural i Esports, per a invertir en noves infraestructures i reforçar serveis

El Consell de Mallorca destinarà 36 milions de pressupost a Medi Ambient, Medi Rural i Esports, per a invertir en noves infraestructures i reforçar serveis

(17/11/2023)

El departament que dirigeix Pedro Bestard augmenta un 11,4% la partida destinada a sa Dragonera

El Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports disposarà de 36 milions d'euros, la qual cosa suposa un 6% del pressupost total del Consell de Mallorca, que anirà destinat principalment a les dotacions previstes per a noves inversions i el reforç i millora de serveis en la xarxa de refugis, el Servei de Caça, Patrimoni Marítim i Esports.

Destaquen els increments que es destinen a la partida «Mallorca i la mar», que passa de 108.000 a 283.000 euros, és a dir, augmenta 175.000 euros (+160 %), en el pressupost dels quals s’inclou la compra d’un motor nou per a la Balear i 20.000 euros per a l’organització de diferents activitats culturals per celebrar l’aniversari d’aquesta embarcació. A més, s’ha reservat una partida nova de 100.000 euros per recuperar embarcacions amb valor històric i cultural. El pressupost destinat a sa Dragonera s’incrementa 37.800 euros, un 11,39 % més, i passa de 332.000 euros el 2023 a 370.000 pressupostats per al 2024.

El pressupost d’aquest Departament inclou una partida de 90.000 euros per a l’execució del projecte del centre d’interpretació de sa Dragonera al municipi d’Andratx, «un dels primers anuncis de l’equip de govern just començar la legislatura» i instal·lar un sistema elèctric d’entrades al Parc, tal com ha destacat el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard. 

La Direcció Insular de Caça disposarà d’una subvenció nova de 80.000 euros per a inversió, que es destinarà adquirir maquinària i altres utensilis per fer gestió agroambiental, conservació i foment d’espècies cinegètiques i no cinegètiques. 

La Direcció Insular d’Esports destinarà 560.000 euros a un catàleg d’activitats esportives per a la gent gran i s’incrementa un 11,28 % l’import de les subvencions nominatives per a les federacions esportives.  A més, Esports preveu una convocatòria per a instal·lacions esportives per un import de 5,1 milions d’euros, que possibilitarà que els municipis disposin de 142 espais esportius exteriors nous: zones de cal·listènia i parcs de skate per als adolescents, parcs saludables per a infants, àrees biosaludables, mòduls esportius i rectes d’atletisme per a clubs i famílies. 

D’altra banda, Medi Ambient assumeix les aportacions de l’Associació Mallorca Rural i el Grup d’Acció Local de Pesca que la legislatura passada assumia Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, i que, en total, disposaran d’un pressupost de 130.000 euros. Així, a partir de l’1 de gener de 2024 quedarà transferida la gestió al departament de Pedro Bestard. 

Inversions noves 

Pel que fa a inversions noves, es preveuen 123.000 euros per elaborar el projecte d’adaptació de La Paloma Blanca com a refugi i la realització dels treballs de reparació més urgents, a més de la instal·lació del sistema hidràulic de la Coma d’en Vidal, entre altres.

 

 

Follow us on social media!