IB3 Televisió estrena la pel·lícula Correnties de sa Dragonera
(17/05/2021)
- Departament Sostenibilitat i Medi Ambient / Comunicació i Premsa
«L’ocupació de sa Dragonera va ser necessària perquè la societat mallorquina pogués conservar l’illa» destaca Aurora Ribot
La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, el director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, el director d’IB3 Televisió, Joan Carles Martorell, i el director de la pel·lícula, David Mataró, han presentat aquest matí l’estrena de Correnties de sa Dragonera al moll de Sant Elm, just davant el Parc Natural de sa Dragonera.
Correnties de sa Dragonera narra l’ocupació de l’illa l’any 1977 per part d’un grup de joves llibertaris que volien aturar un macroprojecte urbanístic a sa Dragonera. La pel·lícula s’emet avui, a les 22.00 h, després de l’informatiu del vespre.
La pel·lícula documental narra uns fets i unes accions que inspiraren un dels primers moviments ecologistes d’Espanya i va ser un referent per continuar protegint altres espais naturals de Mallorca. En la pel·lícula, sa Dragonera esdevé un símbol de la lluita col·lectiva, un èxit de la societat mallorquina que va aconseguir preservar-la i garantir-ne l’ús públic.
Aurora Ribot, vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, ha destacat que «s’havia d’abordar la qüestió de com l’ocupació de sa Dragonera va ser necessària perquè la societat mallorquina pogués conservar l’illa. I no era una tasca fàcil, perquè aquesta illa no és simplement un tros de terra, és molt més: és un símbol.»
David Mataró, director del documental Correnties de sa Dragonera, ha explicat que «durant aquest viatge he descobert, amb els seus testimonis, un grup humà increïble. Uns joves que varen fer una acció solidària, creativa, emocionant i valenta. Homes i dones, que molts sou aquí, salvadors de sa Dragonera, llibertaris, ecologistes, ciutadans, en definitiva, gent de pau que va guanyar una guerra.»
Per la seva banda, el director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, ha explicat que «IB3, com a mitjà de comunicació públic de les Illes Balears, és un relator i creador audiovisual i, al mateix temps, és generador de l’arxiu històric de les imatges del nostre patrimoni i cultura. La presència d’IB3 en aquestes produccions és vital per dinamitzar la indústria audiovisual de les Illes Balears.»
El documental, produït per CEF Produccions amb coproducció d’IB3, compta amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i de l’Institut d’Estudis Baleàrics, organisme que depèn del Govern de les Illes Balears.