Totes les notícies

El Parc Natural de sa Dragonera incorpora una estació meteorològica

El Parc Natural de sa Dragonera incorpora una estació meteorològica

(30/01/2023)

Les dades del temps es poden consultar al web del Consell de Mallorca

La Direcció Insular de Medi Ambient ha instal·lat al Parc Natural de sa Dragonera una estació meteorològica que s’afegeix a la xarxa d'estacions d'avís en temps real (10 segons) de Balears Meteo. L’estació servirà per mesurar i registrar diverses variables i dades que poden servir per fer estudis climàtics i prediccions meteorològiques.

L’estació del Parc Natural de sa Dragonera està situada a la zona del moll de cala Lladó, a l’illa de sa Dragonera, coordenada: 39º 35´17" N i 02º 19´40" E. S’ha instal·lat a 1,50 m del terra i el sensor de vent es troba també a la mateixa altura. Els usuaris hi podran trobar la informació següent: dades actuals, consola VP amb dades en temps real, tendències, gràfiques, informes i comparatives, informes mensuals, estadístiques, dades rècords de l’estació, informació sobre l’estació.

L’aparell que s’ha instal·lat disposa dels sensors següents: termòmetre, per mesurar les temperatures i en particular les màximes i mínimes; baròmetre, per mesurar la pressió atmosfèrica en superfície; pluviòmetre, per mesurar la quantitat de precipitació caiguda; psicròmetre, per mesurar la humitat relativa de l’aire i la temperatura del punt de rosada; piranòmetre, per mesurar la insolació solar; anemòmetre, per mesurar la velocitat del vent i penell per registrar-ne la direcció; radiació solar i sensor UV.

L’estació meteorològica, que es troba completament operativa i amb un senyal estable, es va instal·lar a l’illa el febrer de 2021 i ha estat en període de prova fins a principi de desembre de 2022. La informació es pot consultar al web del Parc Natural, en la secció «Temps» i també al web de Balears Meteo amb el nom «Illa de sa Dragonera». 

https://dragonera.conselldemallorca.cat/

Segueix-nos a les xarxes socials!