Totes les notícies

El Consell licitarà el nou refugi de Galatzó i convertirà Sa Dragonera en referent de sostenibilitat mediambiental

El Consell licitarà el nou refugi de Galatzó i convertirà Sa Dragonera en referent de sostenibilitat mediambiental

(17/01/2020)

La consellera Ribot visita els ajuntaments de Calvià i Andratx per perfilar projectes conjunts

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell licitarà aviat el nou refugi de Galatzó, a Calvià, i convertirà l'illa de Sa Dragonera en un referent de sostenibilitat amb diverses actuacions previstes en col·laboració amb l'ajuntament d'Andratx. "Són dos dels projectes més importants que tenim previstos al nostre departament, i els desenvoluparem amb l'ajuda dels municipis de Calvià i Andratx", ha manifestat Aurora Ribot.
El nou refugi de Galatzó serà licitat ben prest. Aquesta nova construcció serà part fonamental del traçat de ruta de pedra en sec en aquesta localitat. Ribot també ha assegurat als responsables municipals calvianers que el projecte d'una nova planta de tractament de matèria orgànica és "prioritari" pel seu departament. Aquesta nova construcció està inclosa en les directrius del Pla Director de Residus.
En el cas d'Andratx, les diverses actuacions previstes a l'illa de Sa Dragonera transformaran aquest parc natural "en un referent de sostenibilitat mediambiental", ha manifestat la responsable del departament insular. La instal·lació de plaques fotovoltaiques, la finalització d'una fosa d'oxidació pel tractament dels residus i el projecte d'un futur centre d'interpretació a Dragonera seran, entre d'altres, algunes de les actuacions previstes.
La recollida selectiva i el tractament de matèria orgànica a les dues localitats també van centrar aquestes dues reunions de treball. Tant Calvià com Andratx han millorat substancialment els seus índexs en aquest sentit. La recollida porta a porta a Calvià "està prevista com a prioritat del municipi", va afirmar el batle calvianer, Alfonso Rodriguez. A Andratx, la batlesa Katia Rouarch , va garantir que aquest àmbit "creixerà exponencialment" als pròxims cinc o deu anys. Tant els portaveus insulars com els municipals van insistir en "la importància de la conscienciació de la població" per assolir els objectius marcats per Europa, el PDS i la Llei de Residus.

Segueix-nos a les xarxes socials!