Totes les notícies

El Consell de Mallorca seguirà impulsant tasques de recerca i projectes nous d'investigació a sa Dragonera

El Consell de Mallorca seguirà impulsant tasques de recerca i projectes nous d'investigació a sa Dragonera

(14/12/2021)

La reunió de la Junta Rectora del Parc Natural de sa Dragonera ha servit per presentar la Memòria 2021 de sa Dragonera

La Junta Rectora del Parc Natural de sa Dragonera s’ha reunit avui en sessió ordinària a la seu de la Conselleria de Medi Ambient i Territori. Després de llegir i aprovar l’acta de la sessió anterior, la Direcció Insular de Medi Ambient ha presentat la Memòria anual del 2021. La reunió d’avui també ha servit per parlat de l’estat de tramitació del nou Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) del Parc Natural.

Aquest any per primera vegada s'ha dut a terme el Programa Anual d'Educació Ambiental que té com a objectius generals apropar al públic en general al Parc Natural de sa Dragonera mitjançant diferents vies com potser el voluntariat, la ciència ciutadana o els tallers monogràfics i visites guiades al parc o el nou web.

En concret, en la Memòria anual es descriuen les tasques per a la protecció i conservació de la fauna; per a la conservació d'hàbitats i de la flora; per a la gestió agrícola i forestal o per al control d'espècies al·lòctones. El text també destaca la col·laboració estreta del Parc Natural amb entitats i amb l'Ajuntament d'Andratx, i els convenis de col·laboració amb Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient i amb l'associació Save The Med Foundation.

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha volgut destacar la feina feta i, alhora, recalcar que «és de vital importància continuar amb projectes de conservació i protecció, com el seguiment d'espècies com el falcó, els estudis sobre el virot petit i gros, la inspecció de colònies de gavines i del pas d’ocells migratoris o els estudis de papallones, entre d'altres».

Per la seva banda, la directora del Parc Natural de sa Dragonera, Pilar Gómez, ha explicat que les memòries anuals representen «un bon instrument per rendir comptes d’un espai protegit davant la societat. Tenint en compte que aquest any ha estat un any marcat per l’emergència sanitària de la covid-19, en la memòria s'han intentat reflectir, de la millor manera possible, totes les actuacions fetes durant el 2021».

Segueix-nos a les xarxes socials!