Parc natural de sa Dragonera

Foto: Miguel Pozo

Més informació

Visita el parc

Més informació

PRO.GRE.S.S.

Projecte europeu PRO.GRE.S.S. – Programa CERV

Més informació

L'illa de sa Dragonera és un vestigi d’una Mallorca encara salvatge, un paisatge marítim que evoca temps de colonització i pirateria, i un fòssil geològic que, com a prolongació de la serra de Tramuntana, alberga un dels punts de major rellevància ambiental de les Illes Balears.

La forma majestuosa que es dibuixa sobre l'horitzó del ponent, «semblant a la d'un dragó adormit», és ineludiblement l'element identitari. Paradoxalment, s’ha documentat que l’origen del nom, sa Dragonera, no es deu al símil amb el rèptil, sinó que prové del llatí traconaria i el designà l'ús de les coves per aprovisionar d'aigua dolça en les antigues rutes de navegació.

Una identitat enriquida per una singularitat biogeogràfica, el seus endemismes: la sargantana, una subespècie de saladina i el virot petit que, en perill d’extinció, troba aquí una costa predilecta per a la nidificació.

El Parc Natural de sa Dragonera restaura el mirador de na Miranda

El Parc Natural de sa Dragonera restaura el mirador de na Miranda

(26/05/2023)

Les obres es duen a terme amb personal propi i està previst que s’enllesteixin el mes de setembre

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha començat les tasques de restauració del mirador de na Miranda, ubicat al Parc Natural de sa Dragonera. El mirador, que ofereix unes vistes privilegiades de Sant Elm i Mallorca, fa anys que està tancat al públic pel perill d'enfonsament d'una placa de formigó.

La restauració i consolidació del mirador de na Miranda consisteix a demolir la placa de formigó del trespol i, a continuació, omplir el terra amb material reaprofitat extret dels mateixos enderrocs. D'aquesta manera es recuperarà l'esplanada utilitzada com a mirador i s'eliminarà el perill d'enfonsament.

El pressupost de l’obra és de 4.000 euros aproximadament i si no hi ha contratemps es preveu acabar al setembre. L'obra la duen a terme picapedrers de la unitat d'Obres i Manteniment del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient sota la direcció de l'arquitecte Maties Togores i l'arquitecte tècnic Alexandre Oliver.

Itinerari na Miranda

És l'únic itinerari circular i el més curt, amb 1,12 km de recorregut que es fan en 30 minuts. El tram més elevat està esglaonat. S’hi poden contemplar les antigues zones de conreu que envolten cala en Lledó i que ara es recuperen per incrementar les zones d’aliment de les aus granívores migrants.

Està proveït d'una àrea de pícnic, on gaudir d’una berenada envoltada de natura, i d'un mirador, des d’on es pot gaudir d’una panoràmica pictòrica del Freu i la costa de Sant Elm. Aquesta ruta és una opció perfecta per fer una petita excursió amb infants, els mesos més càlids o per a aquells menys intrèpids, malgrat que les vistes no donen lloc a la indiferència.

Més informació: https://dragonera.conselldemallorca.cat/

Segueix-nos a les xarxes socials!