Der Naturpark von Sa Dragonera

Foto: Miguel Pozo

Mehr Informationen

Besuchen Sie den Park

Mehr Informationen

PRO.GRE.S.S.

Projecte europeu PRO.GRE.S.S. – Programa CERV

Mehr Informationen

Die Insel von Sa Dragonera ist ein Überbleibsel eines noch wilden Mallorcas, eine maritime Landschaft, die an die Zeiten der Kolonisierung und an die Piraterie und an ein geologisches Fossil erinnert, das als Verlängerung der Serra de Tramuntana einen der Punkte mit der größten Umweltrelevanz der Balearen beherbergt.

Die majestätische Form, die sich am westlichen Horizont abzeichnet, dabei zerstückelt sie diese ähnlich einem schlafenden Drachen und ist zwangsläufig ihr identitätsstiftendes Element. Paradoxerweise wurde dokumentiert, dass der Ursprung des Namens „Sa Dragonera“ nicht auf die Ähnlichkeit mit dem Reptil zurückzuführen ist, sondern aus dem Lateinischen „traconaria“ stammt, was die Nutzung der Höhlen zur Versorgung mit Süßwasser für die früheren Seereisen benennt.

Eine reiche Identität durch eine biogeologische Einzigartigkeit mit ihren endemischen Arten: die balearische Eidechse (Podarcis lilfordi), eine Unterart des Saladins (Limonium dragonericum)und der balearische Sturmtaucher (Puffinus mauretanicus), der vom Aussterben bedroht ist, findet hier eine bevorzugte Küste zum Nisten.

El Parc Natural de sa Dragonera restaura el mirador de na Miranda

El Parc Natural de sa Dragonera restaura el mirador de na Miranda

(26/05/2023)

Les obres es duen a terme amb personal propi i està previst que s’enllesteixin el mes de setembre

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha començat les tasques de restauració del mirador de na Miranda, ubicat al Parc Natural de sa Dragonera. El mirador, que ofereix unes vistes privilegiades de Sant Elm i Mallorca, fa anys que està tancat al públic pel perill d'enfonsament d'una placa de formigó.

La restauració i consolidació del mirador de na Miranda consisteix a demolir la placa de formigó del trespol i, a continuació, omplir el terra amb material reaprofitat extret dels mateixos enderrocs. D'aquesta manera es recuperarà l'esplanada utilitzada com a mirador i s'eliminarà el perill d'enfonsament.

El pressupost de l’obra és de 4.000 euros aproximadament i si no hi ha contratemps es preveu acabar al setembre. L'obra la duen a terme picapedrers de la unitat d'Obres i Manteniment del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient sota la direcció de l'arquitecte Maties Togores i l'arquitecte tècnic Alexandre Oliver.

Itinerari na Miranda

És l'únic itinerari circular i el més curt, amb 1,12 km de recorregut que es fan en 30 minuts. El tram més elevat està esglaonat. S’hi poden contemplar les antigues zones de conreu que envolten cala en Lledó i que ara es recuperen per incrementar les zones d’aliment de les aus granívores migrants.

Està proveït d'una àrea de pícnic, on gaudir d’una berenada envoltada de natura, i d'un mirador, des d’on es pot gaudir d’una panoràmica pictòrica del Freu i la costa de Sant Elm. Aquesta ruta és una opció perfecta per fer una petita excursió amb infants, els mesos més càlids o per a aquells menys intrèpids, malgrat que les vistes no donen lloc a la indiferència.

Més informació: https://dragonera.conselldemallorca.cat/

Visitau-nos!