Parc Naturel de Sa Dragonera

Foto: Miguel Pozo

Plus d’information

Visitez le parc

Plus d’information

PRO.GRE.S.S.

Projecte europeu PRO.GRE.S.S. – Programa CERV

Plus d’information

L'île de sa Dragonera est un vestige d’une Majorque encore sauvage, un paysage maritime qui évoque les temps de la colonisation et la piraterie, et un fossile géologique qui, comme prolongement de la Serra de Tramuntana, héberge un des points environnementaux les plus importants des Baléares.

La majestueuse forme qui se dessine sur l’horizon occidental, "semblable à celle d’un dragon endormi", est sans aucun doute son élément d’identité. Paradoxalement, des recherches ont démontré que l’origine du nom “sa Dragonera”, n’est pas due à la similitude avec le reptile, mais qu’elle provient du latin "traconaria", le fait qui a désigné l'utilisation des grottes pour l’approvisionnement en eau douce des anciennes routes de navigation.

Une identité enrichie par une singularité biogéographique et ses espèces endémiques: la Podarcis lilfordi, une sous-espèce de Limonium dragonericum, et lea Puffin des Baléras (Puffinus mauretanicus) qui, comme il est en danger d’extinction, trouve ici une côte de prédilection pour la nidification.

El Parc Natural de sa Dragonera restaura el mirador de na Miranda

El Parc Natural de sa Dragonera restaura el mirador de na Miranda

(26/05/2023)

  • Departament Sostenibilitat i Medi Ambient

Les obres es duen a terme amb personal propi i està previst que s’enllesteixin el mes de setembre

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha començat les tasques de restauració del mirador de na Miranda, ubicat al Parc Natural de sa Dragonera. El mirador, que ofereix unes vistes privilegiades de Sant Elm i Mallorca, fa anys que està tancat al públic pel perill d'enfonsament d'una placa de formigó.

La restauració i consolidació del mirador de na Miranda consisteix a demolir la placa de formigó del trespol i, a continuació, omplir el terra amb material reaprofitat extret dels mateixos enderrocs. D'aquesta manera es recuperarà l'esplanada utilitzada com a mirador i s'eliminarà el perill d'enfonsament.

El pressupost de l’obra és de 4.000 euros aproximadament i si no hi ha contratemps es preveu acabar al setembre. L'obra la duen a terme picapedrers de la unitat d'Obres i Manteniment del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient sota la direcció de l'arquitecte Maties Togores i l'arquitecte tècnic Alexandre Oliver.

Itinerari na Miranda

És l'únic itinerari circular i el més curt, amb 1,12 km de recorregut que es fan en 30 minuts. El tram més elevat està esglaonat. S’hi poden contemplar les antigues zones de conreu que envolten cala en Lledó i que ara es recuperen per incrementar les zones d’aliment de les aus granívores migrants.

Està proveït d'una àrea de pícnic, on gaudir d’una berenada envoltada de natura, i d'un mirador, des d’on es pot gaudir d’una panoràmica pictòrica del Freu i la costa de Sant Elm. Aquesta ruta és una opció perfecta per fer una petita excursió amb infants, els mesos més càlids o per a aquells menys intrèpids, malgrat que les vistes no donen lloc a la indiferència.

Més informació: https://dragonera.conselldemallorca.cat/

Visitau-nos!