Totes les notícies

El Parc Natural de sa Dragonera renova i amplia la senyalització per millorar-ne l’ús públic

El Parc Natural de sa Dragonera renova i amplia la senyalització per millorar-ne l’ús públic

(15/07/2022)

L’Impost de Turisme Sostenible permet la instal·lació d’una setantena de senyals

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, han visitat, aquest divendres, el Parc natural de Sa Dragonera on s’està executant el projecte ‘Senyalització dels espais naturals protegits i dels espais xarxa natura 2000’, finançat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS).

El projecte té un pressupost total de 500.000 € i ha permès renovar i millorar la senyalització de tots els espais naturals protegits de l’arxipèlag així com de la Xarxa Natura 2000. El Parc Natural de sa Dragonera comptarà amb una setantena de senyals, entre les quals n’hi haurà de direccionals, informatives, interpretatives del medi i de recomanacions per als visitants. La major part de la nova senyalètica ja està instal·lada i està previst que la resta ho estigui abans no acabi l’any.

Les senyals s’han col·locat als itineraris de Llebeig, Na Pòpia i Tramuntana, així com al Port i en els punts d’interès. D’altres senyals, com les col·locades a l’illot del Pantaleu recorden la prohibició de desembarcar per no interferir amb la nidificació d’espècies protegides.

Mir ha recordat la importància de «garantir informació clara dels itineraris, dels valors mediambientals i dels usos permesos als espais naturals protegits», sobretot en un enclavament «que ha estat símbol de la lluita ecologista, just el mateix mes que es compleixen 45 anys de l’ocupació de Sa Dragonera per evitar-ne la urbanització».

Per la seva part, Ribot, ha destacat que «els nous panells informatius serviran per ajudar a descobrir la biodiversitat de l’illa i així millorar la visita de la gent que ve a conèixer el Parc Natural de sa Dragonera. La informació que ofereixen els cartells permet al públic gaudir d’una visita guiada de forma independent i així aprofundir en el patrimoni natural i cultural de l’illa».

«En aquest sentit també vull aprofitar per recordar que al web del Parc Natural de sa Dragonera es podrà trobar molta informació útil https://dragonera.conselldemallorca.cat/», ha afegit la consellera. 

Segueix-nos a les xarxes socials!