Totes les notícies

El Parc Natural de sa Dragonera comptarà amb un museu nou

El Parc Natural de sa Dragonera comptarà amb un museu nou

(29/03/2023)

El nou centre d’interpretació està pensat per a ser un espai modern per al descobriment i la difusió dels valors naturals, culturals i patrimonials de l’illa

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha publicat la licitació del contracte de redacció i instal·lació de l'exposició al Centre d'Interpretació de sa Dragonera. La redacció del projecte inclou la conceptualització, la dotació de continguts, el disseny museogràfic i la seva execució. El projecte està valorat en 49.586,78 euros i el termini de presentació d'ofertes finalitza el dia 12 d'abril a les 14.00 h.

La configuració d’aquest equipament museogràfic es basa en la creació d’un espai modern per al descobriment i la difusió dels valors naturals, culturals i patrimonials del Parc Natural de sa Dragonera. Es tracta de proposar una experiència atractiva que permeti informar i informar-se, oferint continguts relatius a la biodiversitat, història,patrimoni, medi terrestre i marí de sa Dragonera d'una manera interactiva i dinàmica.

La prestació del contracte inclou la concepció de la solució expositiva del Centre d’Interpretació, el disseny i arts de continguts, el guió i realització d’audiovisuals i multimèdia, el disseny, desenvolupament i aplicació de la imatge gràfica, maquetes, panells i mobiliari, l’adaptació del contingut als espais, els plànols de la instal·lació del mobiliari, així com de la part gràfica, la instal·lació elèctrica i il·luminació específica i les traduccions.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient ha destacat que «el futur Centre d’Interpretació serà la porta de coneixement i punt de partida del visitant al parc, de forma que no és només un element informatiu, també es un dinamitzador de les activitats que el visitants realitzaran a l’espai. A més, volem que la ciutadania descobreixi el paper que va jugar l’illa de sa Dragonera a la història de l’ecologisme a les Balears i conegui que s’han fet tots aquests anys per la protecció i la gestió de l’espai natural».

«Sa Dragonera és i serà sempre una referència en la lluita ecologista de la nostra illa. La seva defensa de l’especulació i la construcció en va marcar la història i la de tota la societat. Aquest esperit és el que intentam mantenir viu en el dia a dia del parc. Un bon exemple d’això, i una de les majors fites de 2022, sense dubte, va ser aconseguir la descarbonització del parc, mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques», ha conclòs la consellera Ribot.

El propòsit del Centre d'Interpretació és que el visitant se submergeixi al propi espai. Per això, els sistemes de presentació seran atractius i comunicadors, sempre al servei d'una experiència de qualitat que ha de combinar en la seva justa mesura l'atractiu, la interacció i el rigor.

Sobre el futur Centre d’Interpretació del Parc Natural de sa Dragonera, la directora insular de Medi Ambient, Immaculada Férriz ha detallat que «configura la seva exposició permanent com un mitjà contemporani i didàctic que ha d'ajudar el visitant a reconèixer el sentit del nostre patrimoni natural i el seu valor, especialment com a espai protegit, i de la necessitat de conservar-lo i protegir-lo. Per tot això, la museografia del nou centre inclourà aspectes com els patrimonials i etnogràfics, aspectes faunístics i floristics de l’espai, aspectes paisatgístics i també els relacionats amb la fragilitat mediambiental dels sistemes insulars».

El projecte de licitació del contracte haurà de tenir en compte que el centre té un subministrament limitat a les plaques solars d’auto abastament, compartit amb la resta d’instal·lacions del parc i que per tant, s’haurà de plantejar plantejar un equipament sostenible, essencial per a la viabilitat i sostenibilitat d'una instal·lació en tots els seus àmbits d’equipament i lluminàries d’alta eficiència.

Anunci del contracte de licitació:
https://bit.ly/AnunciContracteCentreInterpretacioPNDragonera

Segueix-nos a les xarxes socials!