Totes les notícies

El conseller Sevillano visita l’inici de les obres per adequar els marges i camins al Parc Natural de sa Dragonera

El conseller Sevillano visita l’inici de les obres per adequar els marges i camins al Parc Natural de sa Dragonera

(06/05/2022)

  • Iván Sevillano ha explicat que «les actuacions es duran a terme mitjançant tècniques tradicionals de pedra en sec i es faran servir materials de l’illa perquè les millores quedin totalment integrades».
  • Les actuacions de reparació es coordinaran amb els tècnics del Parc Natural i comptaran amb l’assessorament del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, han visitat avui l’inici de les obres que el Departament de Mobilitat i Infraestructures ha iniciat per adequar els marges i camins de sa Dragonera. El conseller Sevillano ha explicat que «les actuacions es duran a terme mitjançant tècniques tradicionals de pedra en sec i es faran servir els mateixos materials perquè les millores quedin totalment integrades al paisatge de l’illa».

La intervenció té com a objectiu restaurar i adequar els darrers despreniments que s’han produït a la carretera que condueix des de l’embarcador de cala Lladó fins al far de Llebeig, que és el que està situat més al sud de l’illa, a més de reparar altres despreniments que hi ha hagut en diferents murs durant els darrers anys. Aquests murs, que han patit desperfectes, daten del segle XX i s’havien fet a partir de tècniques de pedra en sec. «És per això, que la restauració serà amb aquestes mateixes tècniques per respectar al màxim el patrimoni paisatgístic de l’illa i el seu entorn mediambiental. És la primera vegada que carreteres realitza unes obres d'aquestes característiques perquè, per estrany que pugui semblar, els camins de sa Dragonera pertanyen al Departament i en cap altre legislatura s'havia tingut cura d'ells. Ho feim perquè sa Dragonera s'ha de preservar i mantenir. Una vegada més, demostram que es poden gestionar les carreteres amb una altra sensibilitat mediambiental», ha explicat el conseller Iván Sevillano.

En aquest sentit, les actuacions de reparació es coordinaran amb els tècnics del Parc Natural i comptaran amb l’assessorament del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca. Per la seva banda, Iván Sevillano ha explicat que «sa Dragonera és un parc natural i, per tant, totes les intervencions que s’hi faran seran amb les màximes precaucions per respectar i conservar totalment l’hàbitat natural de l’illa». Així, Sevillano ha ressaltat que «totes les actuacions es faran amb tècniques tradicionals a les quals tendrà prioritat la integració paisatgística i la protecció de l’entorn. Demostram, una vegada més, que el Departament de Mobilitat i Infraestructures pot fer les coses amb sensibilitat mediambiental».

Pel que fa als materials, segons han informat des de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, es farà servir la mateixa pedra que ha caigut per rehabilitar els murs i s’usaran materials originals de l’illa perquè la integració paisatgística sigui perfecta. En una segona fase s’arreglarà el camí que uneix l’embarcador de cala Lladó fins al far de Tramuntana. Aquest camí té una longitud de 1.809 metres i té trams en mal estat. En aquest cas, s’adequarà i es regularitzarà la base del camí.

Es calcula que la durada de les obres serà de 4 mesos i tendran un cost econòmic de 228.761,48 euros, a càrrec de l’empresa pública TRAGSA.

Segueix-nos a les xarxes socials!