Totes les notícies

Alliberat un falcó marí al Parc Natural de sa Dragonera

Alliberat un falcó marí al Parc Natural de sa Dragonera

(09/08/2022)

  • Departament Sostenibilitat i Medi Ambient

Es tracta d’una espècie protegida que durant l’estiu cria a l’arxipèlag balear

El Consorci de Recuperació de Fauna Silvestre de les Illes Balears (COFIB) ha alliberat, aquesta setmana, un falcó marí (Falco eleonorae) al Parc natural de sa Dragonera, d’on havia estat rescatat.

L’exemplar va ser trobat per un guarda del Parc Natural de Sa Dragonera a la mar, d’on no podia emprendre el vol. Després de donar l’avís al COFIB, i de comprovar que el seu estat de salut era favorable, ha tornat al seu hàbitat. L’alliberació s’ha dut a terme prop de la població present a sa Dragonera tan prest com ha estat donat d’alta per no interferir en l’època de cria.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha agraït la feina del COFIB i ha destacat que «com a espècie protegida endèmica de la costa mediterrània, la població de falcons marins del Parc Natural de sa Dragonera és molt important i per aquest motiu hem iniciat un estudi de l'espècie que acabarà per setembre».

Al Parc natural de sa Dragonera s’hi troba una de les poblacions més importants de falcó marí de les Illes Balears. A l’arxipèlag, però, hi té una presència temporal, ja que arriba a la primavera des de Madagascar per criar als penya-segats i llocs inaccessibles de la costa i parteix amb la migració post nupcial, a la tardor. Entre el 2001 i el 2019 se censaren al Parc 194 exemplars de falcó marí per any, de mitjana.

Mentrestant, s’alimenta dels petits passeriformes que migren des d’Europa cap a Àfrica, aprofitant el seu pas per l’illa. La seva morfologia es caracteritza per tenir les plomes de les ales i la coa molt llargues per facilitar les maniobres de caça durant el vol.

El falcó marí és una espècie protegida en règim de protecció especial. Des del COFIB recorden la importància d’avisar al centre de rescat en cas de trobar aquesta o una altra espècie en perill.

Segueix-nos a les xarxes socials!